Country
countryinfo

Country info

Mijn country carriëre

Op m’n 15e kocht ik m’n eerste drumstel en kwam na een jaartje oefenen als drummer bij een echte band. Deze band was een rijdende trein met oudere jongens met professionele installaties. Zij speelden een voor mij vreemde combinatie van pop- en countrymuziek. Bij deze band speelde ook een pedal-steelgitarist: het geluid van de pedal-steel veranderde mijn muzikale richting voor goed: de countrymuziek bleef een rode draad in mijn muzikale carriére. In die tijd speelden we progressieve countryrock: Byrds, Flying Burrito Brothers en Eagles, een prachtige tijd die mij de basis gaf voor country-muziek.

Door de jaren heen speelde ik bij diverse bands en speelde ik diverse country-stijlen. Nu ik als one-man-band optreed beschik ik over een zeer breed country-repertoire: van achtergrond tot country-rock’n roll, van slow tot uptime, van linedance tot stijldanse, van country oldies tot hedendaagse countrysongs en heb ik mezelf zelfs op de Ierse country toegelegd.

Country muziek

Wat is nu country-muziek ? Ik weet het niet, iedereen heeft er een gevoel bij, maar niemand kan het definiëren. Country-muziek zit in m’n hart, het is een gevoel dat moeilijk is uit te leggen en alleen over te dragen is door het te spelen.

Albums

In het menu onder Country: “albums” vind je per album een aantal songs als voorbeeld van mijn repertoire. De songs zijn live opgenomen: whatyouhear is whatyouget !
Wil je mijn Country albums beluisteren?

Copyrights www.contrasts.nl