Over Mij
overmij
overmij2

Wie is Billy-Bob Holland?

Kom van dat dak af

Muziek heeft een centrale plek in mijn leven: als kleuter rammelde ik al op een plankje met elastiekjes en zong “kom van dat dak af” en vanaf m’n achtste jaar had ik mijn eerste gitaar en mocht ik op les: dat was toen geen groot succes. Toen ik op elfjarige leeftijd langdurig op bed kwam te liggen leerde ik de sound of the sixties kennen .

Caspar

Natuurlijk wilde ik ook zelf muziek maken en koos uiteindelijk voor een drumstel. Hiermee kwam ik na een paar oefenbandjes als 16 jarige bij mijn eerste echte band: Caspar uit Velp (Gld.) Dit was een “draaiende” band met veel optredens. Caspar speelde een mix van pop en countrymuziek van de Eagles, Byrds en Flying Burrito Brothers. Hoewel Caspar goed draaide in het clubcircuit bleef het grote succes uit en werd een ommezwaai gemaakt.

Groep Arnhem

In die tijd vielen wij onder het boekingskantoor waar ook de Arnhemse groep Moan speelde die tevens als act onder de naam Long Tall Ernie and the Shakers speelden. Hierin zat ook het muzikale duo Arnie Treffers en Jan Rietman die in vele stijlen nummers schreven. Zij hadden behoefte aan een band die hun popnummers kon spelen: Caspar werd “groep Arnhem” en wij liftten mee met het succes van Long Tall Ernie and the Shakers, zowel als voorprogramma als met een paar hits in de top-veertig. We speelden onze handen rauw en traden op in elke zaal en feesttent in het land.

Silver Dollar Band

Na een aantal jaren trok de countrymuziek weer en tijdens mijn studententijd richtte ik de “Silver dollar band” op: pure countrymuziek met vierstemmige close harmony. We deden het zeker niet slecht en traden veel op in de Benelux, maakten (toen nog) langspeelplaten en waren veel van de partij bij de Tros-countryshow van Gerard de Vries. Een hele mooie tijd; commercieel succes bleef echter uit.

Dans/Top 40 orkesten

Na de Silver Dollar Band kwam ik in de dans- en top-veertig bands terecht, veel bruiloften en partijen, veel van huis, veel hard werken maar ook veel geleerd. Na zo’n 25 jaar achter het drumstel te hebben zitten zweten mocht ik van de dokter hier niet meer mee doorgaan: m’n botten begonnen scheurtjes te vertonen en ik koos voor de basgitaar; na vier jaar bas hield ik deze muziek voor gezien: wanneer bij de zaal onze vrachtauto open ging liep de stress van m’n rug: 7 man die twee uur lang druk waren met het slepen en opbouwen van apparatuur en na vier uur spelen tot diep in de nacht druk waren om dit weer in de vrachtauto te krijgen en daarna nog een uur naar huis moesten rijden (en dat een paar maal in de week… ), dit werkte niet meer voor mij, de tol werd te hoog en het was mooi geweest.

Billy-Bob Holland

Tot het bloed kruipt waar het niet gaan kan…: na een jaar niets te hebben gedaan begon het weer te kriebelen en na een paar oefenbandjes wist ik genoeg: ik ga het alleen doen en zo werd Billy-Bob Holland geboren, een one-man-band die –op basis van al die jaren muziek- country en oldies ten gehore brengt. Een one-man-band met het geluid van een complete band !

Copyrights www.contrasts.nl